Fillers.

Det blir allt vanligare att skulptera ansiktet med fillers
för att återskapa förlust av fettvolym och benstruktur som naturligt börjar ske i 25 års ålder och pågår ständigt därefter. Här är det viktigt att man använder en bra produkt med maximalvävnadsintegration för naturliga resultat och att din behandlare har ett estetiskt öga för naturliga resultat. Hos oss värnar vi om att inte förändra någon utan att förbättra och återskapa det vi förlorat.

Ålder, hormoner, solexponering och rökning är alla faktorer som påverkar uppkomsten av fina linjer och rynkor.

Dessa faktorer gör huden skörare och mindre elastisk. Med åldern minskar mängden hyaluronsyra i huden som är så viktig för att bibehålla fukt.

Genom att injicera små mängder fillers som innehåller hyaluronsyra i huden binder den till sig vätska. På detta sätt får man ett resultat med en naturlig utfyllnad över fina linjer och rynkor.

På Viaoss Skönhet & Hälsa utförs dessa behandlingar endast av utbildad och certifierad leg. Sjuksköterska.
Läkare finns kopplad till oss.Att tänka på inför en behandling med fillers.
  • Ej ha en infektion.
  • Ej pågående inflammation i huden vid injektionsområdet.
  • Ej ha någon Herpes infektion som pågår i kroppen. 
  • Ej vara gravid eller amma.
  • Om man äter Magnecyl eller Ipren eller liknande kan man lättare få blåmärken i injektionsområdet.
  • Välja behandlingsdag en dag då man inte ska träna samma kväll.

Fillers  Behandlingsområden
  • Läppar
  • Kinder
  • Käklinje
  • Haka

Kinder/Kindben

Ett vanligt tecken på åldrande är volymförlust i midface/mellanansiktet. 

Kindbenen blir plattare och vi förlorar volym i våra fettkuddar.

 Detta i sin tur leder till slappare hud ner mot käklinjen och skuggor och veck vid nasolabialveck och mungipor. Även området under ögonen påverkas. Genom att återskapa den förlorade volymen i kinderna med fillers får du ett lyft av huden och kan förbättra hela nedre delen av ansiktet och ögonområdet då det sker en viss hudåtstramning.

Fillers återställer förlorad volym så att ansiktet får tillbaka sina ungdomliga former och kan även användas inom andra delar av ansiktet.

Käklinje

Ett vanligt tecken på åldrande är en mindre rak och markerad käklinje. Detta beror ofta på volymförlust i kinder och förlorad benstruktur och volymförlust i käkvinkeln. 

Detta i sin tur leder till slappare och för mycket hud vid käklinjen och kan skapa skuggor och problematik vid mungipor samt så kallade ”hamsterpåsar” som är en kombination av fettkudde och slapp hud. 

Genom att återskapa den förlorade benstrukturen med fillers får du en åtstramning av huden och en rakare och jämnare käklinje.

Käklinje är också en vanlig behandling för män som vill framhäva sina maskulina drag.


Haka

Om du önskar förstärka dina ansiktsdrag/sitt hakparti eller markera din haklinje kan vi göra detta med hjälp av fillers. Det kan vara att du inte gillar din profil utifrån hur du är skapt från början men kan också bero på att du förlorar både benstruktur och fettvolym med åldern. Musklerna i hakpartiet blir också starkare när du åldras.

Gör det ont?

 

Vi arbetar endast med Belotero då dessa har en mjuk och slät gel med lätt konsistens vilket gör att vår leg. sjuksköterska kan injicera dem enkelt och smidigt. Produkterna innehåller också 0,3% lidokain som är smärtlindrande för att göra behandlingen mer behaglig.

Tål du inte lidokain så meddela oss när du bokar så tar vi hem produkter utan lidokain

HÅLLBARHET OCH RESULTAT.
 

Hur länge din behandling håller beror på vilket material som används och inviduel ämnesomsättning.

Eftersom preparatet naturligt bryts ner i kroppen kommer du så småningom att behöva upprepa behandlingen för att bibehålla resultatet av din behandling.

En påfyllnadsbehandling efter 4 månader rekommenderas efter första behandlingen. Då behöver man inte börja om från början och din nästa behandling kommer att hålla längre än din första.

Efter din fillersbehandling kommer du att få råd för tiden närmast efteråt. Det är normalt att uppleva lite obehag efter behandlingen, såsom rodnad, svullnad, smärta, klåda, blåmärken eller ömhet vid behandlingsområdet. Vanligtvis försvinner detta efter några dagar, upp till 1–2 veckor.

Du ska inte massera det behandlade området efter din behandling.